Hvad er et Escaperoom?

Hvad er et EscapeRoom?

Et escaperoom (nogen steder kaldet BreakoutRoom, mysteriroom eller andre lign. ting) er et fysisk rum, hvor man som deltager bliver låst inde i et eller flere rum, enten identiske eller med forskellige temaer. Her har de en hvis tidsramme til at komme ud af rummet, oftest er den tidsramme en time.

For at komme ud af rummet skal deltagerne i løbet af den time, tænke logisk, være nysgerrige, lege detektiver og tænke ud af boksen. I løbet af den time, skal deltagerne samarbejde for at finde en masse spor/ledetråde, som leder deltagerne videre i spillet. Når deltagerne løser de forskellige gåder og opgaver, leder det dem videre til andre nye ledetråde, gåder og opgaver.
Når deltagerne har løst alle opgaverne, får de en kode eller en nøgle til at kunne låse sig ud og har dermed klaret rummet.
EscapeRoom er en sjov, udfordrende og anderledes oplevelse, hvor deltagerne kan få trænet hjernen.
Undervejs i spillet, sidder en gamemaster og holder øje og lytter til alt hvad der sker i rummet, så der kan gives en ledetråd når der er behov for det, enten fordi deltagerne selv beder om hjælpen eller fordi gamemasteren vurderer at der er behov for at hjælpe spillet videre i den rigtige retning.

Det er nemt at få sat sig selv ud på et sidespor i en escaperoom. For eksempel ved at følge et spor som i øjeblikket virker fornuftigt og godt tænkt, men som viser sig at være noget der ikke skal bruges til noget.
En del af oplevelsen er også at snakke om den efterfølgende. Især hvis man er en større gruppe der har været i flere identiske rum og kan drøfte opgaverne og sammenligne ens tider.
At gøre det til en konkurrence giver lidt ekstra spænding og giver noget at snakke om.