Røde knopper på kroppen? Keratosis Pilaris er muligvis forklaringen

Hvis du længe har været plaget af knopper, der gentagende gange opstår på dine arme og dine lår, er der en stor sandsynlighed for, at du lider af Keratosis Pilaris. 

 

Keratosis Pilaris er en hudsygdom, der heldigvis ikke er farlig for dit helbred, men som alligevel kan skabe store gener i det daglige. Det kan eksempelvis være de kosmetiske problemer, som Keratosis Pilaris kommer med, der skaber gener for dig. 

 

Det er træls at vise benene frem på en varm sommerdag, når de er fulde af røde knopper, og det kan for mange lede til nedsat selvværd, når problemer med Keratosis Pilaris står på i lang tid. 

 

Derfor har de fleste naturligvis et ønske om at komme problemet til livs, selvom det ikke er farligt. Du kan læse mere om gode råd til at behandle keratosis pilaris og finde ud af, hvordan du kan komme problemet til livs. 

 

Hvad er Keratosis Pilaris?

Keratosis Pilaris er som nævnt en ufarlig hudlidelse, og den kan ramme både mænd og kvinder. Sygdommen er udbredt i Danmark, og du er derfor ikke alene, hvis du også har Keratosis Pilaris. 

 

Keratosis Pilaris opstår i din krops hudsække, hvor problemet kommer, fordi din hud ikke har mulighed for at skaffe døde hudceller af vejen. Det betyder, at dine hårsække tilstoppes, og netop dette fænomen leder til udslet og knopper på kroppen. 

 

De tilstoppede hudsækker vil med andre ord give Keratosis Pilaris, og det er noget, der typisk opstår på lår og på overarme, men det er heller ikke unormalt at opleve problemet i ansigtet. 

 

Årsagen til disse problemer er dog ikke helt fastlagt, da nogle mener, at problemet med døde hudceller grunder i en overproduktion af keratin, mens andre mener, at Keratosis Pilaris er arveligt. Endeligt er der også et hold, som mener, at Keratosis Pilaris opstår i forbindelse med tør hud. 

 

Sådan behandler du Keratosis Pilaris

Keratosis Pilaris kan hverken vaskes eller skrubbes væk, og du må derfor ikke plage dig selv med at vaske og skrubbe de berørte områder i tide og utide. Faktisk kan for meget vask gøre problemet værre. 

 

Så hvad kan du gøre? Desværre kan Keratosis Pilaris ikke kureres helt, men der er alligevel mange ting, du kan gøre for at mindske synligheden af de røde knopper. 

 

Med god hudpleje kan du faktisk stort set eliminere muligheden for at se de røde knopper, og der er derfor stadig håb. 

 

Din behandling starter således med at vælge nogle hudplejeprodukter, der er udviklet specielt til Keratosis Pilaris. Derudover er det en god idé at være opmærksom på, hvad du ellers putter på kroppen, da den forkerte hudpleje kun vil forværre problemet. Derfor skal du som udgangspunkt holde dig væk fra produkter, der indeholder parfume, alkohol og farvestoffer. 

 

Det gælder både for creme, vaskemiddel eller de andre ting, din hud hverdag kommer i kontakt med. 

 

Endeligt er det også vigtigt, at du sørger for at holde din hud fugtig, hvilket du kan gøre med daglig brug af fugtighedslotion.