Kost og kosttilskud – værd at vide

I dag går danskerne meget op i sundhed. Det betyder, at både motion og kost hele tiden er på dagsordenen. Dette gælder både hjemme hos familierne i Danmark og helt oppe i Folketinget, hvor love vedtages.

Derfor er det da også kun naturligt, at mange danskere nu tænker over deres kost. Det betyder også, at nogle danskere er begyndt at tænke over kosttilskud.

Kosttilskud er kort sagt bare ekstra mineraler, vitaminer og andre vigtige stoffer, som du kan få ekstra. Du kender det fra vitaminpiller og proteinpulver, som alle er former for kosttilskud. Men hvad er det lige, som du skal tænke over, hvis du undrer dig over kosttilskud?

Få rigeligt med vitaminer og mineraler

Det vigtigste kosttilskud vil bestå af vitaminer og mineraler. Det er det for eksempel, fordi mennesker, der eksempelvis går tildækkede, ikke vil udsættes for nok sol – og det har kroppen brug for!

Her er kosttilskud gode, fordi de kan være med til at lette presset her. Mælkeallergi hos børn kan for eksempel forbedres lidt, hvis barnet får tilskud af kalk.

Til gengæld er det ikke os alle, som har brug for vitaminer og mineraler i tilskud. Hvis du er en af de danskere, som spiser sundt og varieret, og som også bruger lidt tid udenfor, så er der gode chancer for, at du får alt, hvad du har brug for!

Vil du vide mere, så gå suplab.dk og lær mere om tilskud af vitaminer.

Protein til dig, der træner

En populær aktivitet blandt mange sundhedsbevidste danskere er styrketræning. Styrketræning kræver ikke kun en masse energi, men det kræver også, at din krop hurtigt og sikkert kan genopbygge muskler hver dag – det er nemlig det, som man gør med styrketræning.

Derfor vælger mange styrketrænere proteinpulver! Dette er pulver, som er proppet med protein, en af kroppens tre vigtigste næringsstoffer. Protein er kroppens byggesten, og muskler opbygges netop af dette stof.

Proteinpulver gør, at individer, som træner meget, kan komme til at opnå bedre resultater og samtid udforske deres virkelige potentiale. I virkeligheden er det samme procedure som at spise en diæt fyldt med proteiner i eksempelvis æg eller ærter.

Med proteinpulver er det bare nemmere at få nok protein. Det gør det lidt sjovere at træne, og resultaterne bliver lidt mere imponerende!

Hjælp hjerte og led med fiskeolie

Fiskeolie er i de seneste par år blevet utroligt populært som kosttilskud. Det er fordi, at fiskeolie er en såkaldt omega-3 fedtsyre.

Sådanne fedtsyrer er faktisk rigtig vigtige for kroppen, for de er med til at forhindre eller lindre mange af de sygdomme, som kommer igennem vores efterhånden lange liv

Dette inkluderer både åreforkalkning, diabetes og tarmbetændelse, for at nævne nogle få. Dette er som resultat af, at vi faktisk bør spise mere fisk i hverdagen. Det er dog ikke alle, som er lige glade for dette, og derfor kan sådan et kosttilskud hjælpe. Så bliver det lidt lettere at opretholde en sund livsstil med god kost!