Læs med her, inden du køber ny seng – derfor skal du vælge en trekvartseng

Vi bruger op mod en tredjedel af vores liv på at sove. Det er under søvnen, at vi lader batterierne op og forbereder os på næste dag. Det er derfor ekstremt vigtigt, at søvnen bliver god, og at man kommer helt ned i den dybe søvn, før man kan føle sig udhvilet.

Opskriften på god søvn

Der er nogle faktorer, der spiller ind, når det gælder om at få den dybe søvn:

  • Undgå for meget elektronik i soveværelset
  • Sov i et mørkt rum
  • Sørg for at rumtemperaturen ikke overstiger 18 grader
  • Vælg en god og behagelig seng

De første tre punkter er rimeligt nemme at efterleve. Anskaf et mørklægningsgardin, skru på termostaten og skær ned på det blå lys, som elektroniske skærme afgiver. Dette lyd forbinder hjernen med solopgang og ikke med rolig søvn.

Det sidste punkt er nok der, hvor der skal tænkes mere over tingene. En seng er nemlig ikke bare en seng. Det er vigtigt, at den passer perfekt til dig og din krop, for at du kan få den bedst mulige søvn. Vær opmærksom på faktorer som:

  • Størrelsen på sengen
  • Typen af madras
  • Topmadras
  • Affjedring i en springmadras
  • Designet

Derfor er en trekvartseng perfekt for mange

For det første, så skal du være afklaret med størrelsen af sengen. Sover du alene, vil du føle meget mere bevægelsesfrihed og komfort ved at vælge en trekvartseng.dk, i forhold til at vælge en enkeltmandsseng. Sover du omvendt med din partner, så er trekvartsengen også et oplagt valg for mange.

Fordelene ved en trekvartseng i forhold til en dobbeltseng er, at den for det første ikke fylder lige så meget. Den giver bedre gulvplads og passer bedre ind på et mindre soveværelse. De fleste par ligger alligevel tæt om natten, hvorfor den ekstra plads fra en dobbeltseng kan være overflødig. Samtidig slipper du for den trælse kant i midten, når du vælger en trekvartseng, da disse ofte har en stor madras, der dækker hele sengen.

Trekvartsenge i alle prisklasser

Du kan finde trekvartsenge i alle prisklasser, ofte lige fra omkring 1.000 kr. og opefter. Desto mere luksus, du er ude efter, desto mere koster sengen naturligvis. Et af de elementer, som har stor betydning for din søvn, er madrassen. En god tyk madras med god affjedring er mere behagelig at ligge på, i forhold til en tynd madras.

Er du helt ude i luksus klassen, så kan du gå efter en lækker, blød topmadras – eventuelt med memory foam, der former sig efter kroppen og derved giver den ultimative komfort. Du kan ligeledes vælge en seng, som kan hæves og sænkes efter behov.

Sidst men ikke mindst, så har vi designet. De enkle, simple senge er ofte billigere end dem, som er mere detaljeret i designet. Ligeledes afhænger prisen også af materialet, hvoraf flere typer af træ ofte hæver prisen – men samtidig ser det mere lækket ud. Prisen afhænger selvfølgelig også af, hvilket brand, du vælger inden for trekvartsenge. De kendte kvalitetsmærker koster selvfølgelig mere end discountudgaverne, men du får også det mere for pengene.