Nyt badeværelse? Her er 3 gode råd til at vælge nye fliser 

Hvis du står overfor en renovation af dit gamle badeværelse, eller hvis du skal til at bygge nyt, er der mange ting, du skal tænke over. 

 

Du skal vælge nogle lækre og funktionelle armaturer til håndvask og bad, du skal finde nogle flotte møbler, du skal vælge et stilrent og komfortabelt toilet, og så skal du selvfølgelig finde frem til de helt rette badeværelsesfliser, som vil skabe en moderne og indbydende stil. 

 

Fliserne på dit badeværelse spiller en stor rolle for dit badeværelses udtryk, og derfor er det vigtigt, at du tænker over tingene, så du får skabt et rum, der er både funktionelt og rart at opholde sig i. 

 

Men hvilke fliser skal du vælge blandt det enorme udvalg af fliser? Den beslutning kan du få hjælp til at tage herunder. 

 

  1.  Besøg et showroom badeværelse

Når du leder efter badeværelsesfliser online, er det umuligt at skabe sig et indtryk af, hvordan en flise vil komme til at tage sig ud på en hel væg i dit badeværelse. Her er et billede bare ikke nok til at give et fyldestgørende indtryk, og der er derfor en risiko forbundet med at købe fliser på nettet, du aldrig har set i virkeligheden. 

 

Netop derfor er det altid en god idé at besøge et showroom badeværelse. I et showroom badeværelse kan du se alle de fliser i levende live, som du har kigget på online, så du kan skabe dig et overblik over, hvilke fliser der passer til dig og dit badeværelse. 

 

I et showroom badeværelse kan du selv få syn for sagen, og du kan tydeligt vurdere, hvordan en specifik flise vil tage sig ud på netop dit badeværelse, så du ikke kommer til tage en beslutning, du senere vil fortryde. 

 

  1. Hvor store skal fliserne være? 

Inden du bevæger dig mod et showroom badeværelse for at kigge på fliser, kan du med fordel tage nogle beslutninger hjemmefra, så det hele bliver lidt mere overskueligt, og så du ved, hvad du skal kigge efter i det store udvalg. 

 

Her er det bl.a. en god idé at tænke over, hvor store fliser der passer ind på dit badeværelse. Generelt har en tommefingerregel været, at små fliser passer godt ind på små badeværelser, mens store fliser passer godt ind på store badeværelser. 

 

Men i dag er reglerne ikke så strikse, og du skal derfor på egen hånd beslutte, hvilken størrelse der passer ind på netop dit badeværelse. 

 

  1. Hvilket materiale vil du have? 

Inden du besøger et showroom badeværelse, er det også en god idé at tage en beslutning om materiale. Her kan du grundlæggende vælge mellem to forskellige typer: naturstensfliser og keramiske fliser. 

 

Natursten er fliser direkte fra en klippe, og de giver et flot og rustikt look – men de er også mere skrøbelige. 

 

Hvis du gerne vil have nogle fliser, som er mere slidstærke, er keramiske fliser dog det rette valg. Her får du også flere muligheder for variation inden for farve og design.