Sådan skaber du max familiehygge

Vores hverdage bliver ofte fyldt med alle mulige forpligtelser og aftaler, som optager det meste af vores tid. Derfor er det vigtigt, at vi sørger for, at der også er tid til familien – fx ved at spise sammen .

Nedenfor kan du læser mere om, hvorfor det er så vigtigt at bruge nok tid med familien. Du kan også finde inspiration til hvilke aktiviteter dig og din familie kan lave sammen.

Tid sammen som familie styrker alles velfærd

Det er vigtigt at starte i dine børns barndom med at bruge masser af tid sammen. Dette vil gøre, at de føler sig set og hørt af dig og automatisk vil de føler sig mere trygge i hjemmet.

De vil føle, at du faktisk har tid til dem og vil derfor være mere tilbøjelig til at komme til dig med de problemer som de vil støde på i fremtiden.

3 aktiviteter som I kan lave sammen som en familie hver dag

Der er rigtig mange ting som familien kan lave sammen. Nedenfor er der 3 eksempler på, hvordan du kan sørge for, at I bruger masser af tid sammen hver uge.

Spis jeres måltider sammen – så meget som muligt

Så vidt det er muligt, så bør I spise de fleste af jeres måltider sammen. Dette er en tid, hvor I kan snakke og dele jeres dags oplevelser og/eller tanker som I har gået rundt med tidligere.

Det er en tid, hvor der er ingen anden distrahering end at spise og være sammen som familie.

Tag på oplevelser sammen

Det er også vigtigt at skabe gode minder sammen. Den nemmeste og mest effektive måde at gøre dette på er ved at tage på oplevelser sammen.

Dette kunne være en tur i zoo, en overnatning i naturen, få en is på stranden, en tur på restaurant eller måske se en seværdighed i jeres nærområde.

Find en fællesaktivitet som alle kan deltage i

Det er også oplagt at finde en fællesaktivitet som alle er interesseret i og derved kan dele sammen. Måske er I alle vilde med badminton eller computerspil.

Det kunne også være en ugentlig brætspilsaften ved spisebordet, hvor I igen kan hygge, snakke og dele tanker med hinanden.