Strandsild og strandløver

Er du begyndt at tænke på, at sommeren nærmer sig. Forhåbentligt betyder det også skønt sommervejr, hvor sommertøjet og badetøjet kan blive luftet.

Det betyder samtidig, at der vises mere hud, end normalt. Bare ben og bare arme er sagen, når temperaturerne er til det. Men så er det lige, at mange også begynder at kigge sig lidt mere kritisk i spejlet. Nu har hele kroppen været pakket væk i varme trøjer, strømpebukser og vinterstøvler, så mange skal lige vænne sig til at vise de blege og måske også lidt rundere kropsdele frem igen. Men bare rolig du er absolut ikke den eneste, der har det sådan og der er hjælp at hente.

Opstramning

Mange tror, at det handler om at tabe sig. Men det gør det ikke nødvendigvis. En pænere krop handler ofte mere om opstramning. En krop, der er tonet, fast og en smule markeret ,ser langt bedre ud end en krop, der måske syner tynd, men er slap og løs i huden.  Derfor skal der træning til og her kan Bowflex håndvægte være en god løsning. De er nemme at gå til og kan bruges overalt. De fylder ikke meget, så du kan også tage dem med på ferie. Det handler om at komme ind i en rytme, hvor de er en del at dit morgen- eller aftenritual, ligeså naturligt som tandbørstning er det. Bowflex håndvægte indstilles nemt på en særlig drejeskive, så du kan få den ønskede vægt at træne med. Og håndtaget i krom og gummi medfører, at håndvægtene er utrolig behagelige at træne med, da man har et godt greb om dem.

Sund og glad

Hvis du har det godt med din krop og kan mærke, at den har det godt, så udstråler du det også udenpå. Man kan tydeligt se på mennesker, hvis de ikke har det godt med sig selv. Og velvære indeni hænger ikke sammen med, hvad der står på vægten, men hænger derimod sammen med, om dit indre system fungerer. Her menes, om din mave fungerer, fordi du giver den noget sundt at spise, om dit kredsløb er i balance, fordi du motionerer og lever sundt og om du lever et liv, der ikke er plaget af for megen stress.

De fleste af os, ved godt, hvornår vi har det bedst. Og det er som regel, når vi har nogle faste søvn-, spise- og motionsvaner. Det siges, at kroppen trives bedst med regelmæssighed, dvs. at man står op på samme tid og går i seng samme tid. At man spiser sundt og variereret, så blodsukkeret i kroppen ikke farer op og ned, fordi der kommer for meget sukker indenbords. Og at vi motionerer, særligt jo ældre vi bliver, så muskler og led holdes i gang og på den måde holde for mange skavanker og dårligdomme fra døren.  

Motion bør bestå af både konditions- og styrketræning. Konditionstræningen fordi den er god for dit kredsløb og styrketræningen, som f.eks. med Bowflex håndvægte, fordi du hermed styrker dine muskelmasse. Det er mest optimalt at inddrage både konditions- og styrketræning i din motionsplan.