3 tips til at være en bedre leder

Er du leder til daglig, og vil du gerne blive endnu bedre til dit arbejde som leder, har vi her samlet en række tips til dig, som du kan lade dig inspirere af, og som måske kan hjælpe dig på vej til at blive endnu bedre til det, du gør. Der er jo mange måder at være leder på, og derfor handler det langt hen af vejen også om at danne din egen stil, som fungerer for dig. Af samme grund anbefaler vi dig også at bruge disse råd samt mange af de andre, du kan finde online, som inspiration til at danne din egen stil.

Køb farvede mørklægningsgardiner.

Gå forrest

Først og fremmest skal en god leder være en leder, der går forrest. Det nytter ikke noget at sidde på sin høje hest og piske mod medarbejderne, at de skal arbejde hårdere og bedre, hvis du selv går hjem til frokosttid. Hvis alle skal igennem et langt rør med skidt og møg og ud på den anden side, er det lederen, der skal gå forrest og ikke bare stå og råbe af de andre, at de skal gøre det. Vis hvordan det skal gøres.

Giv dit hold æren for det gode arbejde

Dernæst skal du som leder være god til at rose andre, når de har gjort et godt stykke arbejde. Derfor skal en god leder ikke være en, der tager alt æren selv. I stedet bør en god leder give æren til sit hold eller sine medarbejdere. Selvom det kan være hårdt, skal lederen være ham, der står bagerst i køen til at få ros. Det skal altid være dem, du er leder for, der skal have æren for at have lavet et godt stykke arbejde. Det skal du som leder kunne leve uden.

Vær god til at tage ansvar

Dernæst er det også vigtigt at tage ansvar. Du har ansvaret for dine folk, og hvis der er noget, der går galt, er det først og fremmest dit ansvar. Det er dit ansvar som leder at finde løsninger på problemerne, og du skal være voksen nok til at tage det ansvar på dine skuldre. Det er en af omkostningerne ved at være en god leder – nemlig at du står først for skud, når der skal deles skideballer ud, eller hvis der er noget, der er gået galt.

Find løse lameller til lamelgardiner.