Teater og blockchain – kan det hænge sammen?

Blockchain er kommet for at blive, og det er de fleste enige om. Efter at kurserne er steget så meget i år, så kan de fleste ikke forestille sig, at det skulle forsvinde i morgen.

Mange har efterhånden hørt om NFT’er, og disse bringer meget på banen. Kunne man implementere teater i dem på en eller anden måde? Det kan være, at det kommer på et tidspunkt. Lige nu er der meget kunst, der bliver solgt som en Non-Fungible Token. Hvorfor skulle man ikke kunne gøre det med teater? Måske kan man komme til at eje et teaterstykke igennem en NFT.

Langt de fleste af sådan nogle tokens kører på, hvad der kaldes Ethereum. Du har nok hørt om kryptovalutaen Ether, som har koden ETH. Denne bliver anvendt på den blockchain, der hedder Ethereum.

Ethereum

Går vi tilbage til 30. Juli 2015, så går vi tilbage til den dag, hvor Ethereum udkom. Dengang kostede de ikke så meget, og man havde millioner af dem, hvis man investerede i starten. Efter dette er det gået meget hurtigt, og i dag er kursen på sådan en ETH meget højere, end hvad den var dengang.

I dag er det blevet meget nemmere at investere i Ethereum og det bliver gjort i stor stil. Spørgsmålet mange stiller sig selv, er hvordan det er nemmest at købe Ethereum, når man bor her i landet. Svaret er ikke så simpelt, at vi kan svare på det i denne artikel, hvorfor vi giver dig et link til en hjemmeside, hvor de forklarer alt, hvad du skal vide, når du skal købe Ethereum: https://buyethereum.dk/

Ethereum og miljøet

Dengang Ethereum udkom, så kørte det på Proof of Work (PoW), som kræver en masse strøm. Det er egentlig den samme måde, som man miner bitcoins på. Som du nok kan se, så er dette et problem, fordi det ikke er godt for miljøet. Derfor skulle man finde en anden løsning, og denne hedder Proof of Stake, hvor man i stedet for at mine coins, så staker man eksisterende coins for at skabe nye.