Vælg den korrekte hundesnor

Uanset om din hund har halsbånd eller sele på, behøver du investere i en hundesnor. Generelt bør din hund spores i snor, når du går, på stranden eller i skoven.

Forskellige typer af snore

Grundlæggende findes der fire forskellige typer hundesnore. Hvilken du foretrækker er op til dig, da de begge har fordele og ulemper. De mest almindelige typer hundesnore er: 

Føreline

Denne type snor er især velegnet til gåture eller lignende udendørs aktiviteter. Snorlængderne kan variere, men de giver dig alle mulighed for at guide din hund i forskellige retninger eller trække din hund mod dig.

Dressurline 

En anden mulighed for en lead line er Dressurline, som er en lang, dobbelt række, så der er to karabinhager. Det giver dig mulighed for at justere længden alt efter, om du og din hund skal gå tur, træne hunden eller holde hunden tæt på dig.

Rulleline 

Rulleline omtales også almindeligvis som fleksible flexi-line eller flexline. Her kan længden justeres løbende, fordi rebet er udstyret med et bremsesystem og en stopknap. Rulleliner varierer i længde, og de fås i modeller med liner op til 8 meter lange.

Håndfri hundesnor

Hvis du er en af ​​de hundeejere, der løber med din hund, kan en håndfri hundesnor være en fordel. I stedet for at holde snoren i hånden, så bind snoren om livet. Det kræver dog, at din hund lærer at gå godt i snor. Ellers risikerer både du og din hund at komme til skade.

Regler for hundesnor

Hunde er gode, men de kan ikke løbe rundt. I byer og områder med byområder, på gader, veje, stier eller pladser etc., der er åbne for almindelig trafik, skal hunde være i snor eller efterfulgt af personer med fuld kontrol i henhold til hundelovgivningen. det. Snoren skal kunne gøres kort nok til, at hundeføreren kan bringe hunden tæt på sig. Derudover kan der i hver kommune være regler om, at hunde ikke må gå uden snor.

Når du tager din hund med på stranden, afhænger reglerne for snoren af ​​årstiden. Om vinteren (oktober til marts) er din hund velkommen til at løbe frit på stranden. Til gengæld skal hunde om sommeren (april til september) være i snor. Bemærk, at nogle strande slet ikke tillader hunde. Derfor bør du altid være opmærksom på skiltningen, inden du tager din hund med på stranden.