Den sunde hund

Ligesom med mennesker, så er en næringsrig kost og motion en vigtig faktor for sin hunde sund og rask. Hvor meget de bevæger sig, og hvad de propper i maven kan være det der gør, at din firbenede ven lever i flere år en hvad man først antog. Det må siges at være en fordel eller i hvert fald yderst ønskværdigt for alle parter. I denne artikel kommer vi nærmere ind på hvad man selv kan gøre, for at holde sin hund i en så sund krop som muligt.

Motion

Det skal ikke gøres så indviklet. For det er det rent faktisk heller ikke. Tag din hund med ud og smør led og knogler, så de kan holde sig i god stand. Husk dog altid på, at tage hensyn til hvilken hunderace du har. Der findes nemlig nogle ting man burde undgå, hvis man f.eks. stor hund – her ser man ofte hofteskader. Det kan undgås ved at lave så få spring og dumme hop. Afhjælp blandt andet din hund hvis den skal ind i bilen, som er relativ høj. Det er de små ting der tæller. Ingen grund til at slide på steder, man kan undgå.

Mad

Foder, mad eller spise. Det hele skal ned i maven, og her er det vigtigt at det er sundt og velproduceret. Hundemad skal ikke være billigt og have dumme indholdsbetegnelser. Undersøg din sag nærmere, og kig på frisk hundemad der ikke kun er godt for kroppen, men også for generel levedygtighed. Snak med en ekspert, eller bliv selv skarp indenfor området så du kan købe det helt rigtig foder til lige præcis din hund.

Så alt i alt, er der to rigtig gode måder på at holde din hund sund og rask. Som ovenstående beskriver, er vejen til det gode hundeliv kvalitets hundefoder og masser af motion til den konkrete race.