Vigtigheden af at kunne sine skulder øvelser

Kroppen er en intelligent maskine, som bør anskues holistisk. Når én del ikke virker optimalt, så påvirker det noget andet – alting hænger sammen, og kroppen skal forstås som en helhed. 

Vores krop skal holde i mange år, og vi har et ansvar for at passe godt på den. Det bør altid være en prioritet at have en sund, stærk og smidig krop – det handler om livskvalitet. 

Skuldersmerter – hvorfor får du ondt? 

Hvis du har prøvet at have ondt i kroppen, så har du sikkert også prøvet, at smerten flytter sig. En hovedpine bliver til en låst nakke, lændesmerter bliver til skuldersmerter, og ondt i foden kan lige pludselig mærkes hele vejen op gennem benet. 

Når vi har ondt et sted, så kompenserer vi bevidst eller ubevidst for denne smerte, og så skaber vi et nyt problemområde, da vi nu bevæger os uhensigtsmæssigt – vi bevæger os ikke i harmoni med, hvordan vi er bygget, men i et forsøg på at undgå en ømhed. 

Har du ondt i skulderen, så vil det hurtigt forplante sig i din ryg, nakke og læn, og det kan være ganske invaliderende. Allerførst må du finde ud af, hvor smerten kommer fra – er det et akut traume, er det en længere tids belastning, eller er det en kompensation for en smerte i en anden del af kroppen? 

Du kan gøre meget selv

At have ondt i dele af kroppen er en forringelse af din livskvalitet. Led og muskelsmerter kan forstyrre din søvn, dit arbejde og din almene funktion. Det kan desuden hindre din evne til at motionere og træne hensigtsmæssigt, og dermed gå ud over din generelle sundhed. 

Heldigvis behøver vi ikke at være et offer for eget uheld, og vi kan gøre rigtig meget selv – både præventivt og behandlende. Derudover findes der masser ad gode fagfolk, der kan hjælpe, når vi oplever vedvarende smerter i kroppen.

Har du ondt i skulderne kan du med fordel lave en aftale med en personlig træner, der kan give dig de rette skulder øvelser, og hjælpe dig til at få disse udført korrekt og regelmæssigt. 

Smerter i kroppen går sjældent væk af sig selv, men kræver en indsats. Rart at vide er det, at langt de fleste muskel- og ledsmerter kan behandles og afhjælpes med den rette træning.