5 tips til at rydde et dødsbo

Rydning af dødsbo København er en situation, mange helt uventet og uforberedt kommer til at stå i. Det kan også være, at noget lægger op til det, men det alligevel kommer bag på en, når man står over for den potentielt store opgave. Herunder får du fem brugbare tips til, hvordan du lettest og med mest overskud kan rydde et dødsbo.

Lav en plan for rydningen

Først og fremmest bør du lave en plan for selve rydningen. Hvor mange dage har du til det? Hvilke dage skal du nå hvad? Og hvornår har du brug for hjælp udefra? At gribe det praktisk an kan være en god måde at tage hul på projektet.

Hvis I er flere, kan I hjælpe hinanden

Hvis I er flere efterladte, kan I naturligvis hjælpe hinanden. Det kan for jer alle være en svær tid, og derfor kan I have forskellige behov på kryds og tværs for at sørge og være kede af det. Hvis I har overskud, så snak om på forhånd, hvad I hver især har brug for, og at frustrationer kan komme til udtryk, men at det ikke er personligt men blot følelser, der skvulper over, og det er helt okay.

Få brugbar hjælp udefra

Det kan gavne dig eller jer at få brugbar hjælp udefra. Det kan være i form af en advokat, der hjælper jer med at overskue testamentet, så der ikke opstår uenigheder om, hvem der skal have hvad, hvis I er flere, der skal arve. Det kan også være hjælp til rydningen, hvilket fx kan vise sig at være særligt brugbart, og måske endda nødvendigt, hvis det er et dødsbo på fx 6. etage.

Tænk på dine følelser

Undervejs skal du altid tænke på dine følelser og have dig selv med i projektet. Det er uanset, om du står alene med projektet, eller om I er flere sammen. Du kan- eller skal ikke redde alle andre, der måske er lige så meget i sorg. Det er helt okay at tænke på dig selv først og prioritere dine egne følelser.

Det kan nemlig vise sig at være hårdere, end man tror på forhånd, at skulle rydde et dødsbo, der er efterladt fra et kært familiemedlem. De mange minder forbundet med boet kan hurtigt få følelserne til at løbe løbsk, og husk altid at have dig selv med. Det vil ikke hjælpe at gå for hurtigt frem.

Se det som et overgangsritual

Hvis du har svært ved at finde ud af, hvordan du skal håndtere situationen, kan det måske hjælpe at se det som et overgangsritual. På den måde kan man hurtigt nå frem til en accept af, at det er okay at være kede af det, det er okay at vise følelser, og det er okay, at tingene tager den tid, de tager.

Det gør de af en grund, og det skyldes, at du gør det hele i et tempo, hvor du har dig selv med ved overgangen. Måske du har brug for at mindes personen ud fra de mange ting, du pakker ned. Der kan være mange grunde.