Sådan får du råd til kulturoplevelser som studerende

Som studerende kan det være svært at finde penge til de store kulturoplevelser. Men der er dog løsninger på det problem, og her hjælper vi dig på vej til at komme ind at se noget mere kultur i din fritid.

 

At komme ud og opleve nogle forskellige ting kan være en god måde at koble af på fra at beregne procent, lære tyske gloser eller hvad du nu ellers bruger tiden på, når du er i skole.

Ikke alle kulturoplevelser koster penge

For det første er det jo vigtigt at sige, at det ikke er alle kulturoplevelser, der koster penge. Bor du i en større by, er der gode chancer for at komme til gratis koncerter, shows og forestillinger, og det er bare at gøre brug af den mulighed.

 

Især i København er der mange gratis fornøjelser, som du kan tage dig, hvor du ikke skal betale en eneste krone for at komme ind. Det kan tit være arrangementer lavet af studerende eller frivillige organisationer, hvor du max skal betale for at få noget at spise eller at drikke. Det er en god start.

Lån nemt penge til billetter

Er der nogle arrangementer, koncerter eller forestillinger, hvor det koster penge at komme ind til, og har du ikke råd til at købe billetter til det, kan du også vælge at låne penge, så du kan købe lige netop de billetter, du gerne vil have.

 

Det kan tit godt koste flere hundrede kroner for en billet til en koncert, et stand-up show eller en teaterforestilling. Derfor kan det også være nødvendigt lige at tage et hurtigt lån, så du kan nå at købe din billet, når den bliver sat til salg, inden der bliver udsolgt. Så kan du altid betale lånet tilbage måneden efter, når du igen har penge på kontoen.

Ønsk dig billetter i gave

Hvis du ikke selv har mulighed for at betale for dine billetter, kan du jo også vælge at udnytte muligheden for at sætte dem på din ønskeliste. På den måde kan det være, at du er heldig at få billetter til gode koncerter og shows, uden at du selv skal betale for dem.

 

Det er ikke sikkert, at du får billetter i gave, men hvis du vælger at sætte det på din ønskeliste, er der trods alt en chance for, at du får dem. Så det er værd at prøve.