Tag på den bedste familieferie

Der findes mange måder at holde familieferie på. Det kan man f.eks. gøre ved at leje et sommerhus, tage på camping, tage på hotelophold. Læs videre og du vil få en række gode råd og tips til, hvordan forskellige ferietyper harmonerer med at holde familieferie.

Sommerhuset er altid en hyggelig ide

Det første man kan overveje, når man skal have styr på ferien, er hvor man gerne vil overnatte henne. Der findes som indledningsvist beskrevet en række forskellige overnatningsmuligheder. Fordelen ved at tage i sommerhus, er klart at man kan have alle sine ting med, og derfor kan man også leve med de samme goder, som man gør, når man går derhjemme. Det kan være en meget praktisk løsning særligt hvis man har små børn, der kræver god plads til f.eks. at få skiftet ble, til barnevogn osv. Sommerhuse har også den fordel, at flere af dem har pools, som børnene kan boltre sig i, og på den måde får man brugt en masse krudt i løbet af dagen. Hvis børnene dykker meget rundt, kan de med fordel have gavn af et sæt ørepropper, så det ikke går ud over ørene.

Campingferien – kom tættere på naturen

En anden måde at holde ferie på, er ved at tage på camping. Campingferier er oplagt, hvis man har nogle børn, der godt kan færdes lidt rundt på egen hånd. Børnene vil kunne få mange gode timer sammen med andre på legepladsen. Samtidigt vil familien kunne opleve en nærhed sammen, fordi man er stimlet sammen på mindre plads, end hvad man ellers ville være. På mange campingferier benytter man sig af et fælles køkken, fælles toilet og bad, og så er der ofte en stor legeplads, hvor børnene kan boltre sig. Er man mere til, at man stadig har sit eget sted, hvor man både kan lave mad, gå i bad og gå på toilet, vil en hytte være et godt alternativ. De fleste campingpladser har hytter i forskellige prisklasser, som derfor også har forskellige faciliteter.

Hotelophold

Hotelophold er den sidste løsning, og vil ofte være den, der ikke bliver førsteprioritet for familier. Udfordringen ved hotelophold, er at man ofte bor 2 og 2, og det kan derfor være svært at have et sammenhold. Det kan dog i nogle tilfælde lade sig gøre, da der bl.a. findes lejligheds værelser og i nogle tilfælde kan man have delte værelser men fælles altan.