Ravjagt – den nye sport i Danmark

Hvad er en sport ?

Sport som begreb forbindes generelt med konkurrence af en eller anden art og mange forbinder sport med fodbold men sport er så meget mere. 

De første konkurrencer i Danmark fandt sted efter engelsk forbillede i sidste halvdel af 1800-tallet. Sporten havde sit udspring i adelige friluftsaktiviteter og senere vandt indpas i borgerskabet, hvorefter industrisamfundets arbejdere tog sporten til sig. Der opstod således sportskonkurrencer og sportsklubber inden for flere discipliner.

Sportens værdier flugtede med industrisamfundets værdier som sigtede på at producere og forbedre resultater og rekorder.

Sportens idémæssige og moralske baggrund bygger på engelsk ’gentlemankultur’ og amatøridealer. Den franske baron Pierre de Coubertin kombinerede de moderne engelske sportsidealer med de antikke græske lege og bidrog med ’olympismen’ til genfødslen af de olympiske lege i 1896.

Hvad er ravjagt ?

Ravjagt er hvad ordet fortæller en jagt på rav og den foregår langs strandene i Danmark enten om dagen, hvor man bruger øjnene til at se de ravstykker der måtte ligge men det er også en sport der udøver om natten eller blot når der er mørkt og så tænker du sikkert: så kan man da ikke se hvis der ligger noget rav.

Det har du helt ret i og man bruger da også en speciel lommelygte som lyser med et lyst der er lilla, disse lygter kaldes ravlamper eller ravlygter og de kan i dag købes rigtig mange steder og ind i mellem kan du også finde dem i supermarkeder men det er små næsten ubrugelige lygter du finder i supermarkederne så vil du anskaffe en af disse ravlygter så køb ved en sportsforretning der handler med netop disse lygter med UV-lys så du er sikker på at få noget der også kan finde rav og ikke kun når du står med det i hånden.

Der findes to forhandlere i Danmark som har disse lygter og den ene ligger i Nørresundby og den anden ligger i Vejle så begge forretninger er i Jylland men de sender pakker flere gange om ugen så du nemt kan bestille på deres hjemmesider.