At give gode gaver giver sin helt egen belønning

Gaver er mange forskellige ting og kan gives med og uden anledning. Gaver kan være alt fra store dyre ting til bittesmå personlige ting. En helt anden kategori af gaver er de gaver der gives med en form for reklameværdi. Uanset hvilken gave der er tale om, så er der altid mindst to der bliver berørt af den. Den der får gaven føler sig værdsat i en eller anden grad, den der giver gaven får glæden ved at give noget.

Den helt personlige gave

En personlig gave til kvinden i dit liv kunne være et Ole Mathiesen dameur, med en lille indgraveret note på bagsiden. Et Ole Mathiesen dameur er måske ikke i alles budget og måske er det heller ikke den rette anledning. Et Ole Mathiesen dameur er ikke sådan en lille hverdags gave, som en buket blomster eller noget andet rart i den prisklasse. Giver du et Ole Mathiesen dameur

Er det til fødselsdag, jubilæum, bryllupsdag eller jul. Du kan se andre fine gaver her: https://guldbrandsenjuveler.dk/.

En personlig gave i den anden ende af prisskalaen, kan være noget du selv har lavet. Er du god til at strikke er der ikke ret meget du kan give, som er bedre end et par uldne hjemmestrikkede sokker. Er du ikke så kreativ, findes der mange steder både fysisk og på nettet, der laver alle mulige ting med personligt tryk på. En kop i en lækker farve med en kærlighedserklæring er en meget personlig gave, som sagtens kan gives på en tirsdag, bare for lige at minde om kærligheden.

Den meget upersonlige gave

Den virkeligt upersonlige gave falder ofte i kategorien reklame. En trøje med logoet for dit firma er vildt god reklame, men det er på ingen måde personligt.

Gaver der ikke er reklame, kan også komme til at virke upersonlige. Eksempelvis en bog. En bog er ikke nogen personlig gave, med mindre du kender personens yndlingsforfattere og har fundet den nyeste udgivelse af en af dem. En buket blomster kan faktisk også blive upersonlig, hvis du ikke lige har noteret dig hvilke blomster og farver modtageren godt kan lide.

Den ventede og den uventede gave

De ventede gaver er fødselsdag og jul. En ventet gave har en form for indbygget pligt, som allerede fra starten gør den træls. Det er de sværeste gaver at gøre personligt. Du kan sagtens give et Ole Mathiesen dameur med indgravering, men det kan du jo ikke gentage. En ventet gave har også ofte en prisramme som gør det svært.

Uventede gaver er meget sjover. De kan være små og personlige og kæmpe store alt efter humør. Den uventede gave har i sig indbygget en ekstra glæde, netop fordi den slet ikke er ventet og bare gives fordi nogen har tænkt på dig. En uventet gave er også meget nemmere at finde, fordi der ikke er noget tidspres. Du kan købe den, eller lave den i det øjeblik du får ideen og samme dag glæde nogen med den.