Sådan får du hurtigt WiFi

Vi lever i 2022 og langt de fleste af os benytter naturligvis trådløst internet hele tiden, til vores computere, til vores tablets, vores smartphones, Apple TV, smart TV’s og meget andet. Det betyder også, at vi er dybt afhængige af, at vores WiFi spiller. For mange er dette ikke et problem, og alt er som det skal være, og de venter aldrig på loadtider, og har ikke problemer med udfald – og så er der alle de andre.

Problemer med WiFi signalet er nemlig et langt mere udbredt problem, end man måske lige går og tænker over. For der er nemlig rigtig mange, der problemer med stabiliteten, hvilket ikke er mindst er et problem, hvis man streamer sit “tv” via eksempelvis HBO, Netflix, eller Viaplay, her er man nemlig dybt afhængig af et stærkt og stabilt signal.

Hvis du oplever store problemer, kan det være en god ide at kontakte en fagmand, der kan hjælpe med dit wifi der driller, men i langt de fleste tilfælde, kan du selv afhjælpe problemet, også selvom du ikke har de helt store tekniske færdigheder, og måske ikke forstår helt hvordan det fungerer.

Her finder du et par simple råd til hvordan, du kan afhjælpe et dårligt eller svagt WiFi signal.

Få routeren ud i det fri.

WiFi er trådlåst, og det betyder at signalet bliver sendt ud, og hvis din router eksempelvis står i et skab eller lignende, er det ganske naturligt at dette signal bliver svagere, hvis det først skal igennem en eller flere døre. Så få routeren frem i det åbne.

Skift din gamle router ud.

Hvis du har en gammel router, kan der være god ide i at skifte den til en nyere. Hvis den er et par år gammel, er der ingen problemer, men har du haft den i mere end 5-6 år, kan det være at det er en god ide at skifte den ud.

Sluk routeren et par gange om ugen.

Verdens ældste råd når det kommer til IT, er at genstarte produktet. Dette gælder også for routere, der har behov for at blive genstartet, så softwaren kan blive opdateret.