Byg din cykel fra bunden

Når det kommer til at finde den perfekte cykel, er det ikke altid en forhandler kan stille dig tilfreds med en færdig cykel. Når du ved hvad du taler om, er det tit vigtigt for dig at alt er som det skal være. Måske er der bestemte ting ved forskellige cykler der lige falder i din smag. Det skal du ikke lade stoppe dig, for du kan jo altid købe de forskellige dele til cyklen hver for sig, og så samle den selv. En cykel består af mange dele, men der er nogle der er helt essentielle. Dem kan du læse lidt om her.

Det lækre cykelhjul

Det vigtigste ved din cykel er selvfølgelig at den kører godt, her er cykelhjul det mest vigtige, for det er jo dem du kører på. Når du skal ud i verden, er det vigtigt, at du triller godt.

Mange tror, at det vigtigste er investere stort i cykelhjul, dæk og slange, men faktisk kan du nemt få billige cykelhjul, som kører helt fint. Det bliver selvfølgelig bedre som prisen stiger, men det kan sagtens gøres til en rimelig pris.

Til gengæld betyder det enormt meget for hvordan cyklen kører, hvilke dimensioner hjulene har. Vælger du at få brede hjul, vil du kunne køre mere i terræn, så det ville passe bedre til en mtb end til en bycykel. På den anden side er der meget friktion i brede hjul, derfor vil de bare være en hindring, hvis du skal køre på et meget plant underlag. Derfor passer tynde hjul godt til by og racercykler.

Det gode stel

Det er selvfølgelig også enormt vigtigt hvad hjulene sidder på. Mange undervurderer ofte stellets betydning, men det siger meget om hvordan du skal bruge cyklen. Stellet bestemmer fx tit i hvilken stilling du cykler i. Desto mere oprejst du sidder, jo mere er din cykel som en bycykel. Hvis du sidder mere foroverbøjet, passer det bedre til en racercykel, fordi du er mere aerodynamisk.

Stellets vægt betyder også enormt meget. Et tungt stel er godt, hvis du gerne vil have meget tyngde, men tit er et let stel lige med kvalitet. Du kan købe lette stel meget dyrt, men det er altid pengene værd. En let racercykel er noget af det, der er lettest at køre på.

Den gode sadel

Ligesom med de billige cykelhjul er en god saddel ikke nødvendigvis dyr. Du kan tit skaffe en sadel, som du sidder godt på hos din lokale cykelhandler.

En saddel, og hvad den skal kunne, handler igen meget om hvad det er for en slags cykel du gerne vil bygge. Desto mere komfortabel en cykel du vil have, desto blødere en sadel skal du skaffe. Det er tit en god ide at skaffe en sadel, der passer med hvor meget du læner dig forover på din cykel. Hvis du sidder meget foroverbøjet, er det tit en god ide at vælge en sadel med en tynd spids. På den måde kan du sidde så godt som muligt.