Er du nysgerrig på hvordan gulvafslibning foregår? Så læs med her!

Jeg har fået lov at kigge NC Gulve over skulderen en hel dag, for at blive klogere på, hvordan en gulvafslibning foregår. Men først lidt information om, hvornår man vælger at slibe et gulv. 

Det er helt naturligt, at et trægulv bliver slidt, og det er næsten umuligt at undgå det. Gulvet vil med tiden få ridser og mærker ved dagligt brug, samt sollys kan misfarve gulvet og give farveforskel. Der kan være mange årsager til, at man ønsker at give sit gulv nyt liv. Det kan også være, at man ønsker et andet udtryk – her vil man ofte vælge en anden efterbehandling end der tidligere er brugt, og på den måde kan man ændre en smule i udseendet på gulvet. Der er eksempelvis forskel i det endelige resultat alt efter, om man behandler med lud eller lak, samt om man vælger en mat lak, en natur lak eller måske en hvid lak. Som du kan læse, er der en masse overvejelser at gøre sig. 

Forinden en gulvafslibning og beslutningen herom, er det en rigtig god ide at kontakte et professionelt gulvfirma, som kan hjælpe med at rådgive og vejlede dig til de rette valg og ikke mindst give dig et pristilbud. Prisen på en gulvafslibning afhænger både af antallet af kvadratmeter, hvilket er meget logisk, men også valget af efterbehandling, der kan være lidt forskel i priserne på de forskellige materialer. Jeg vil anbefale, at du tager en snak med et gulvfirma om dine ønsker og dit forhold til vedligeholdelse, og at i ud fra det i fællesskab finder den rette løsning for dig. 

Hvis vi kigger på selve gulvafslibningen kræver det ikke særlig meget af dig. Gulvet skal selvfølgelig være ryddet og det kan være en fordel at dække væghængte ting med lidt plastik for at tage det værste støv. Derefter går gulvfirmaet i gang med at klargøre gulvet til slibning. Der bruges maskine til at slibe gulvet helt fint, så det rå træ kommer frem. Der bruges støvsuger undervejs, som tager meget af støvet herfra. Efter en gulvafslibning skal gulvet have en efterbehandling. Det skal det for at sikre et stærkt og modstandsdygtigt resultat overfor skidt og snavs. Der er som nævnt flere forskellige muligheder inden for efterbehandling, og her er det ofte ønsker til det endelig resultats udseende og vedligeholdelseskrav, som afgør hvilken behandling, der vil passe bedst. Efter efterbehandlingen skal gulvet hærdet, og derefter må det betrædes igen og inden længe kan du sætte møbler på plads igen. Man bør dog vente lidt med gulvtæpper.