Få hjælp til at komme af med dine rygsmerter

 Nerve i klemme eller hekseskud?

 

Forvirringen er stor når du har ondt i ryggen. Og bedre bliver det ikke med velmenende råd fra venner og bekendte i forhold til diagnose og hjælp til at komme af med dine rygsmerter. Udtryk som nerve i klemme og hekseskud bruges i flæng men uden at de nødvendigvis er nærmere defineret. 

Udtrykkene hekseskud og nerve i klemme er ligesom udtrykket hold i ryggen et beskrivende udtryk som bruges i daglig tale uden der er tale om egentlig medicinske diagnoser. 

Udtrykkene bruges hyppigst om den kraftige krampeligende smerter som typisk opstår ved en forkert bevægelse og ryggen låser dig fast i en stilling – dette ofte med jagende smerte til følge ved forsøg på bevægelse. 

Smerten om end den føles alvorlig er sjældent et udtryk for større skade eller alvorlig bagvedliggende årsag. Det kan dog være vigtigt at få undersøgt årsagen til dine smerter hos relevant fagperson som f.eks. din kiropraktor, såfremt smerterne ikke bedres inden for kortere tidsperiode eller er forbundet med symptomer som f.eks. udstråling til benet. 

Din kiropraktor kan desuden hjælpe dig med behandling af dine rygsmerter og derved hjælpe dig tilbage til normal hverdag uden smerter. De fleste vil allerede efter første behandling hos kiropraktor opleve markant bedring ved hold i ryggen eller nerve i klemme. 

Hvad kan jeg selv gøre ved hekseskud og nerve i klemme ?

Det er vigtigt at holde sig i gang inden for det som kroppen umiddelbart synes er ok. Det er vigtigt at huske på at smerten ej er et udtryk for at ryggen går i stykke. Let bevægelse er derimod med til at hjælpe tilstande på vej hurtigere og dermed komme tilbage til normal hverdag igen uden rygsmerter

De fleste kan med fordel sidde mindre i perioden med ondt i ryggen. Og liggende i kortere perioder kan være med til at komme hurtigere ovenpå. Det er dog vigtigt at du ikke bare ligger dig på sofaen og venter på at smerterne går væk, da dette kun forsinker bedringen. 

 

Is eller varme ved ondt i ryggen ?

Der er stor forvirring omkring hvorvidt is eller varme er det bedste ved rygsmerter som i forbindelse med f.eks. Hekseskud eller nerve i klemme. Og inden for fagkredse er der lige så stor uenighed om hvorvidt is eller varme ved smerter i ryggen er at foretrække. Forskningen er ej hellere til hjælp i denne henseende. Mange vælger at bruge både is og varme behandling ved f.eks. Hold i ryggen, da mange føler kombinationen er bedre

Skal jeg bruge Smertestillende ved hold ryggen ?

Brug af smertestillende for en kort periode kan hjælpe mange i gang med bevægelse i større grad når de døjer med rygsmerter i forbindelse med f.eks. Hekseskud og lignende tilstande. Dette kan derfor fremme processen og derved ud og selve den smertedæmpende effekt, være en fordel ifht at komme af med dine rygsmerter hurtigere.

Uafhængig af årsagen til dine rygsmerter – hekseskud, nerve i klemme eller hold i ryggen, kan det for mange være forbundet med større påvirkning af livskvalitet mens smerten i ryggen pågår. Hurtigt hjælp til at komme af med dine smerter hos f.eks. Kiropraktor er derfor for mange det oplagte valg. 

 

Få hjælp til dine rygsmerter i dag – book tid til din Kiropraktor