Hold festen i et lejet sommerhus

Livet er fyldt af store begivenheder, som vi gerne vil fejre sammen med familie og venner.  Det kan være den runde fødselsdag, bryllup, barnedåben, konfirmationen, polterabend, jubilæum eller bare en anledning til at samles for at feste.  En sådan fest vil vi alle gerne fejle i hyggelige rammer, men der er måske ikke helt plads til de mange gæster i hjemmet, så man må her ser sig om efter andre muligheder.

Fester holder man så typisk på en restaurant, kro eller et hotel.  Dejligt nemt og komfortabelt, men også en dyr løsning.  Med alt inklusiv så kan prisen pr. gæst nemt løbe op i over 1000 kr.  Et billigt alternativt kunne være at leje et festtelt, som så sættes op i baghaven. Maden kan så bestilles fra et cateringfirma, eller har man overskuddet, kan man finde opskrifter frem og selv stå for madden.  Men man kommer ikke udenom, at man med en teltløsning er afhængig af vind og vejr, og det er ikke sikkert dine gæster vil være begejstret for en fest i et telt i januar måned. 

Det er her at sommerhuset kommer ind i billedet.  I Danmark findes der mange tusinde store sommerhuse, som kan bruges til andet end et ferieophold.  Overalt i landet finder man store udlejningshuse, hvor der nemt kan være plads til 20-30 gæster.  Og hvis I er endnu flere, så findes der også landsteder, slotte og herregårde, som kan lejes på dags- eller ugebasis.

Lejes et sommerhus til festen, så lejes det typiske for flere dage, så der er god tid til at forberede festen og klargøre alt det praktiske med hensyn til borddækning og oppyntning.  Ligeledes er der efter festen god tid til at rydde op og gøre rent, så man bliver ikke stresset over at stedet skal forlades straks efter festens afslutning.  Ja faktisk vil det nok være dejligt at holde et par afslappende feriedage efter festen.   Det koster jo ikke ekstra, for sommerhuset er allerede betalt for hele lejeperioden, som typisk er på ugebasis.

For børnene er dette også en rigtig god løsning, da mange af de store sommerhuse har alverdens aktiviteter, så som billard, bordtennis, bordfodbold og udendørs legepladser med sandkasse, gynge og måske trampolin.   Mange af de store sommerhuse har endvidere en stor indendørs swimmingpool, som børnene kan muntre sig i, mens de voksne snakker og hygger.

Fest i et sommerhus giver også den fordel, at dine gæster kan overnatte i sommerhuset.   Det giver ofte en langt bedre fest, da ingen så skal køre hjem og dermed begrænse indtagelsen af alkoholen.  Og festen varer derfor også længere, da man så kan mødes med gæsterne dagen derpå og nyde en fælles morgenmad.

God fest 🙂