Kosttilskud – fup eller fakta?

Hvorvidt kosttilskud virker eller ej, er nok en af de mere omdiskuterede emner indenfor sports-og træningskredsene. Svaret er simpelt, men samtidig kompliceret. Det er både et ja og et nej svar. For på den ene side er der skam kosttilskud der virker og som er bakket op af en masse videnskabelige studier. Men ind i mellem alle dem er der også en hel masse kosttilskudsprodukter der bygger på intet andet end luft. Især slankekure er blevet brugt som en nem vej til penge. Her nedenunder vil du kunne få nogle tips og tricks til at vælge de rådne frugter fra de modne, og sikre dig at det kosttilskud du finder, både er sundt og effektivt.

Tjek kilderne grundigt

Det kan måske lyde trættende, men at gå kilderne for kosttilskuddet igennem er ekstremt vigtigt, når det kommer til at finde ud af hvorvidt kosttilskuddet er den sande vare eller ej. Hvis du finder en artikel der er fyldt med statistikker og videnskabelige studier, kan man ved første øjekast tænke at det så må være et godt produkt man er faldet over. Men dette er en tosidet sværd.

Artikler om ægte kosttilskud bruger videnskabelige studier og lignende til at bevise overfor kunden at de lige præcis ikke er et eller andet billigt kopimærke. De falske kosttilskud fylder til gengæld deres artikler og hjemmesider op med videnskabelige studier og statistikker for at skjule at de i virkeligheden ikke er et rigtigt produkt. Derfor er det vigtigt at tjekke hvor statistikkerne kommer fra, og hvem der har lavet de videnskabelige studier.

Virksomhederne kan nemlig nemt tage bare en lille del ud af et videnskabeligt studie og få det til at virke som om at dette er hele virkeligheden. En virksomhed du dog kan stole på er https://pump.dk/. På deres hjemmeside sælger de ikke blot kosttilskud, men understøtter også deres oprigtighed med guides, information etc. Der findes en masse hjemmesider lignende denne derude, det er bare et spørgsmål om at grave igennem alle dem der forsøger at snyde sig vej til nogle hurtige penge.

Pas på din krop

Udover at kosttilskud kan skade pungen hvis man bliver snydt, kan kosttilskud også skade kroppen, hvis man ikke gør det på den rigtige måde. Hvis man ikke er helt sikker på hvilke næringsstoffer ens krop har brug for, kan man nemt komme til at indtage de forkerte. Dette resulterer i at kroppen blot er endnu mere ubalanceret end den var før. Man har nu både for lidt af et form for næringsstof, og for meget af et andet.

Man kan eventuelt også tage til et check up ved lægen lige inden man begynder på kosttilskuddet, og efter nogle uger tage til endnu et check up for at se om der er noget der har drastisk ændret sig. Disse læge check ups er en generel ting der er smart at gøre hvis man lige er begyndt at træne, da man som uerfaren godt kan komme til at overanstrenge kroppen eller på anden måde gøre skade på den.