Kultur i provinsen

Kultur forbinder vi ofte med kunst, litteratur, dans, musik og teater. Men det kan også være meget mer end det. Kultur bruger vi nemlig også som en måde at leve på. Kultur er, hvor vi kan samles, og opleve ting sammen.

Byfester, som samler de lokale

Der er ikke noget bedre, end festlige lejligheder, hvor man kan få samlet de lokale til et marked. I sær i provinsen, er man rigtig gode til at holde nogle gode byfester, hvor der er dans, musik, og glade mennesker. Der er byfester i flere provinsbyer, som for eksempel i Sønderborg, hvor de holder en populær byfest, som du kan læse mere om på byfesten-i-sonderborg.dk.

Museums

Museer kan virkelig kedeligt for mange mennesker. Men det er en skam, museums er et godt eksempel på en inspirerende og lærering kultur. Uanset hvor henne du er i provinsen, kan du finde et museum, eller et center, hvor du kan lære mere om byen, historie eller andet kulturelt, som både er lærering for vokse og børn.

Loppemarkeder

En god måde at genbruge på, og skabe et grønnere klima er, at sælge ting på loppemarkedet. Loppemarkeder har man haft i mange år, men det har stigende interesse, da man i dag ikke kun finder gammelt ragelse mere, men der er en god blanding af nyt og gammelt. Loppemarkeder er et arrangement, hvor man kan få samlet de lokale, og folk fra byen. Oftest er der loppemarkeder i forbindelse med byfester eller andet festlige anledninger, hvor man kan underholde de besøgende.

Biografer

Der findes også et kulturhus i Holbæk, hvor man kan gå i biografen sammen, men også, hvor der er arrangementer, hvor der er andet end biograffilm. For eksempel er der stand-up, intimkoncerter med kendte, som ukendte musikere, der er foredrag, som både kan være sjove, lærerige og livsbekræftende, på den ene eller andet måde. Det er et sted, hvor der sker mange ting, som kan samle mennesker og skabe glæde.