Sofa-guide: 5 vidt forskellige sofaer

Annonce

Sofaen har i mange år været blandt de vigtigste og mest elskede møbler i hjemmet. Det er der man slapper af efter en lang dag, byder gæster på kaffe og hvor familien samles til familiehygge og filmaften. Sofaer er dog mange ting, og det kan give mening at tænke i andre baner end man er vandt til når man skal vælge sofa. Hvad der følger, er fem sofaer der hver især har sit eget at byde på.

Klassisk elegance for alle

Hvis det er er en klassisk, minimalistisk stil, god plads og god komfort du er ude efter, er Malmøs sofa med chaiselong og open-end ikke helt ved siden af. Den lysegrå stofsofa er en rigtig flyder, hvor der er plads til hele familien. Sofaens form er desuden meget alsidig. Sofaen kan stå for sig og afgrænse et siddeområde i en større stue, eller kan fungere som en slags hjørnesofa.

Sofaens udseende er klassisk og stilrent, og vil passe ind i de fleste stuer. Det lysegrå stof og de sorte træben giver et elegant look, uden at sofaen tager for meget fokus. Kombiner dette med de faste, men komfortable hynder, og du har en alsidig sofa der vil falde i de flestes smag.

Komfort på herreværelset

Er det derimod en mere blæret sofa, hvor du for alvor kan slå benene op, er Stressless’ Stella 2½-persons sofa ikke helt dum. Det kobberfarvede læder og de sorte metalben giver sofaen et mere råt og maskulint look. Der er dog ikke noget råt over siddekomforten.

Sofaens særlige vippesystem gør det nemt at strække sig bagover og virkelig flyde ud. På en god filmaften bliver sofaen næsten til to bløde lænestole. Sofaen er dog ikke bare en tilbagelænet flyder. Hvis situationen kræver det, kan vippesystemet slås fra, og den fungerer udmærket som normal sofa.

Når stil kommer over flyder

Hvis stil og udtryk er centralt for dig, er Mexico-serien et godt valg. Serien fås både som 2- og 3-personers sofa – og sågar som lænestol – der alle deler samme moderne design, med et retro twist. Det lyseblå stof er en god måde at trække farve ind i sin stue på. Farven skærer ikke igennem, men giver dog et lille pift. Sofaens høje ryg, gør den ikke ligefrem til en flyder, men den er derimod mere en sofa man inviterer gæster til kaffe og en god snak i.

Moderne take på klassisk look

Den sorte lædersofa er i alle sine variationer en klassiker. Det sorte læder har altid givet et udtryk af kvalitet og eksklusivitet, uden at være prangende og flashy. På den måde har en sort lædersofa kunnet passe ind i mange forskellige stuer. Dog kan de blive lidt store og voldsomme for nogens smag.

Det er her Modulos 3- og 2½-personers sofa kommer ind. Sofaerne er i klassisk sort læder, men har et mere moderne look end mange andre. Sofaens mere slanke design gør at den ikke virker ligeså voldsom som nogle andre lædersofaer, uden på noget tidspunkt at gå på kompromis med komforten.

Den perfekte blanding af retro og moderne

Skal der for alvor være knald på din sofa, og må den gerne leve op til de seneste trends, så er Stamfords topersonerssofa i velour et oplagt valg. Velour har for alvor fået et comeback i boligindretningen på det seneste, og en sofa er en oplagt mulighed for at hoppe med på denne trend.

Sofaens stil er en perfekt blanding af et klassisk, retro look og moderne design. Den grønne velour bringer farve til stuen, mens de smalle, sorte metalben gør at sofaen ikke virker for massiv. De faste hynder og velourens bløde følelse giver desuden en god komfort.