Vælg de rigtige håndværkere

Tiden går hurtigt, og det betyder også jeres bolig sikkert har brug for en kærlig hånd en gang i mellem. Nu er det tid til den lidt større renovering. I kender ikke rigtig til branchen eller har nogle venner der har kontakt med håndværkere. Derfor er i lidt på bar bund hvem og hvordan i skal finde de helt rigtige håndværkere til jer og jeres bolig. I denne artikel har vi prøvet at samle et par gode råd, så i ikke tager de forkerte beslutning.

Referencer

Super enkelt, men ofte retvisende. Der findes flere sider, hvor du kan læse anmeldelser af forskellige håndværkere. Det kunne blandt andet være trustpilot.dk eller anmeldhåndværker.dk. Husk dog altid at være kritisk. For tit og ofte så er anmeldelser mere negative end gode. Folk har en tendens til kun at give tilbagemelding hvis der er sket en fejle eller lign. Men alt i alt, så er det smart at skabe sig et overordnet billede. Og efterhånden som samfundet er blevet mere digital, er mulighederne for at krydstjekke langt større.

Hvad siger din mavefornemmelse?

Det virker måske ikke så håndgribeligt. Men hvor mange gange har ens intuition ikke ret. Snak med de håndværkere du har søgt efter. Besøg dem kort på deres adresse og mød dem ansigt til ansigt. På den måde skaber du dit eget billede væk fra anmeldelser, og kan mærke om det er match for jer. Det er også langt nemmere at kigge igennem løgne og dårlige forhold. Om det er et malerfirma eller et tømrerfirma. Håndværkere er mennesker, og derfor er det altid det rigtige valg at møde dem i øjenhøjde.

Få en kontrakt

Ligesom i alle andre større situationer, hvor der er penge involveret, så er en kontrakt en god idé at få udarbejdet. I hvert fald få alle korrespondancer på skrift. Således er man altid sikret mod konflikter eller glemte aftaler om sit byggeri og renovation. Er vedkomne ikke klar på at indgå i sådan et forløb, så find en anden håndværker.