5 tips til fede oplevelser i Danmark

Feriesæsonen er snart over os. Med masser af helligdage, skoleferier og forlængede weekender er der rig mulighed for at få nogle fede oplevelser i Danmark sammen med familien. Hvad enten I er til fysiske aktiviteter, friluftsliv eller gerne vil nyde solen i vandkanten, så er der rig mulighed for det hele. Få tips til fede oplevelser på websites som https://fynsketidende.dk/ eller læs med her.

Klatring for hele familien

Der er vel efterhånden ikke et eneste område i Danmark, som ikke har sin egen klatrepark. Har I ikke prøvet det før, så er der nærmest ingen undskyldning. De fleste klatreparker har gode instruktører, som hjælper jer godt på vej. Som regel har klatrebanerne forskellige sværhedsgrader, så hele familien uanset benlængde kan være med. For eksempel kan du i Aalborg klatre et godt stykke ind over Aalborg Zoo.

Tæl skridt på Hærvejen

Skridttælleren er noget der kan få danskerne op ad stolen og ud og gå. Hvorfor ikke udnytte det og få nogle kilometer i benene, når I har fri? Der findes mange spændende vandreruter fordelt over hele Danmark, hvor I kan få motioneret og få nogle skridt på tælleren. For eksempel er Hærvejen i Jylland et oplagt sted at vandre. Her kan I gå flere hundrede kilometer og opleve hede, skov, bakker, ådale og kyster. Gå en lille del af Hærvejen eller planlæg en tur med overnatning undervejs. Husk at vandring ikke behøver at være en pilgrimsfærd – det sagtens være en superhyggelig oplevelse for hele familien med snak og sang undervejs.

Overnatning i det fri

Overnatning i det fri er en af de helt store diller herhjemme, og nej det er bestemt ikke kun for spejdere. Alle kan være med. Er I nybegyndere eller har små børn, så start eventuelt med en overnatning på terrassen, på trampolinen eller i telt i baghaven. Så ved I, hvad I går ind til. Start gerne med en shelterplads, hvor der er toilet, rindende vand og brænde. Så skal I blot tænke på at have den rigtige påklædning og soveudstyr med. Husk tændstikker, en snittekniv til at lave snobrødspinde med og en god lommelygte. Er det første gang I overnatter i det fri, så find et sted i nærheden. Så er det nemmere at smutte hjem, hvis I har glemt noget eller finder ud af, at det ikke lige var noget for jer.

Tag til vandet

Danmark er omgivet af mere end 8000 km kystlinje, så det er oplagt at tage en tur til vandet. Her er der masser af muligheder for at dyppe tæerne, samle fossiler, fiske, sejle eller hvad I nu er til. Det kan være rigtig hyggeligt

Surfing eller kajak?
Der findes i det hele taget mange fine oplevelser på vandet i Danmark. Hvad med en familiekanotur på Gudenåen? Eller havkajak rundt om Mors, i Københavns kanaler eller i det sydfynske øhav? Måske er du til de lidt vildere vande mod vest? Så er er Cold Hawaii ved Klitmøller et oplagt mål. Her samles surferentusiaster fra hele Europa, når vinden er god.