Det er snart tid til vinterdæk

Vinteren rykker nærmere og det er ve at være tid til at tænke på vinterdæk.

Når vinteren kommer er det for mange tiden hvor de flotte alufælge tages af bilen og skiftes ud med de kedelige stålfælge. Det gør altid bilen lidt mere kedelig, så det er bare en øv fornemmelse at sætte dem på. 

Det er dog slet ikke nøvendigt at have så kedelig en bil når du skal sætte dine vinterdæk på den. For alufælge er nemlig langt fra så dyre som de har været. Du vil nok uden problemer kunne finde nogle der matcher prisen på stålfælge. Typisk er det også en trend at sætte sort eller mørkegrå alufælge på bilen om vinteren. Så vil de heller ikke se så beskidte ud. 

Er de lige så sikre som stålfælge

Nogle mener at stålfælge er mere sikre en alufælge. Det er dog ikke noget man skal bekymre sig om. Det er akkurat lige så sikkert at køre med alufælge som stål. Alufælge kan knække hvis de påvirkes af for hårde slag, f.eks. i et uheld. Det sker ikke for stålfælge at de knækker, de kan dog bøje, så de lige såvel mister trykket i dækker, eller endda helt mister dækket. Dermed er det ene ikke mere sikkert end det andet. 

Alufælge kan fås i større størrelser

Stålfælge føres sjældent større end 17″. Det betyder for nogle biler at de slet ikke er en option. Nogle store biler køre med minimum 18″ eller 19″ og vil derfor slet ikke kun få stålfælge. 

De dæk der skal monteres på stålfælge og alufælge er akkurat de samme, det er samme størrelse og kan være samme model. Som sådan er der ikke nogen stor forskel på de 2 modeller, andet end at den ene er lavet af stål og den anden af aluminium. Så vil du gerne have en lidt smartere bil om vinteren, kan du roligt sætte alufælge på til dine vinterdæk.